Sjekk også vår side på Facebook.

Tannbehandling er et av våre hovedfokusområder, og vi tør påstå at vi har fått god erfaring med tannbehandling av hund og katt! Begge veterinærene har flere fordypningskurs i tannbehandling, bl.a. fra Accesia Academy i Sverige.

                              

Alle våre dyrlegeassistenter har kurs i anestesi, og har god erfaring i å assistere ved narkoser. I tillegg har Renate fullført kursene til dyretannpleier ved Accesia Academy, og Ann-Helen har kurs i tanndyrepleie fra JFA.

Vi har et eget rom for tannbehandlinger, innredet med gass-anestesi og tann-røntgenapparat. Årsaken til at vi har valgt gass-anestesi, er at dette ofte regnes som den tryggeste formen for narkose. I tillegg vil en tube i halsen sikre frie luftveier. Vi legger også stor vekt på riktig og godt utstyr, og har bl.a. et ekstra lite tannbor for de aller minste pasientene.

Tannproblemer er en av de vanligste lidelsene hos hund og katt, og nær sagt ALLE dyr vil trenge tannpleie i løpet av livet. Vi tilbyr derfor GRATIS munnhulekontroll (husk likevel timebestilling). Her vil en veterinær vurdere om dyret trenger tannbehandling, og vil kunne avtale videre time for tannrens/tanntrekk.

Ved tannbehandling er det viktig at dyret har fastet i 8 timer før narkosen, men vann skal alltid være tilgjengelig hjemme. Det er ikke nødvendig å faste før en kontroll av munnhulen, da dette gjøres på våkne dyr.

Virbac har laget 4 videoer som viser hvordan ALLE hunder kan lære å pusse tennene:

Video nr 1
Video nr 2

Video nr 3
Video nr 4

 

© 2022 Nedre Glomma Dyreklinikk AS. Organisasjonsnummer: 915 846 149 | Personvernerklæring